Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Top 10 "Smooth Criminals". Γλυκά καθάρματα στον σύγχρονο κινηματογράφο.

Αξιαγάπητοι εξαπατητές καταλαμβάνουν τον τελευταίο καιρό τη μεγάλη οθόνη με την ίδια ευκολία που ρίχνουν το κορίτσι. Είναι σέξι, είναι στιλάτοι και είναι διασκεδαστικοί. Ατού τους η κλίση προς... την "παρανομία".

10. Sonny Phillips, Sonny (2002) played by James Franco
  Όπως λέει και ο Κωνσταντίνος Τζούμας:<<Σημασία έχει το σκαρί. Άμα το έχεις, ό,τι και να φορέσεις γράφει αμέσως.>>, έτσι και το σκαρί του James Franco γράφει στην ταινία χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα... υλικά. Ο Sonny είναι ένας νεαρός ζιγκολό που συνεχίζει το οικογενειακό επάγγελμα χωρίς επιλογή. Ερωτεύεται το κορίτσι που δουλεύει για τη μητέρα του και μαζί θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν απ'το σάπιο παρελθόν τους. Αυθεντικά στιλάτος σαν το φόντο της Νέας Ορλεάνης πριν την Κατρίνα.

9. John Wilmot, The Libertine (2005) played by Johhny Depp
 Η ζωή του Βρετανού ποιητή John Wilmot που έζησε στον 17ο αιώνα και είναι γνωστός για το ελευθεριάζον στιλ του, ταύτισε ζωή και έργο με τη συγγραφή σατυρικών και πορνογραφικών ποιημάτων. Άσωτος, ασεβής και "ακράτητος" όπως δηλώνει προκλητικά ο αγαπημένος Johhny Depp: <<I'm always up for it>>. Ένας αλλοτινός George Jung (του Blow) που πλασάρει την αδρεναλίνη της ποίησής του σαν την γνωστή άσπρη σκόνη και μας τονώνει. Καμιά φορά καταστροφικά.


 8. Alfie, Alfie (2004) played by Jude Law
  Νεαρός γοητευτικός αλλά άπληστος playboy θερίζει γυναικείες καρδιές σαρώνοντας τη Νέα Υόρκη πάνω στην groovy vespa του. Επειδή όμως ο καιρός έχει γυρίσματα, "old habits die hard" όπως τραγουδάει και ο θρυλικός ομοϊδεάτης  Mick Jagger, στο γνωστό soundtrack της ταινίας. Σε μια φλυαρία γνωμικών: <<Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι>>...

7. Chris Wilton, Match Point (2005) played by Jonathan Rhys Meyers
 Ο τηλεοπτικός διεφθαρμένος βασιλιάς που όλοι αγαπήσαμε, βάζει την ακαταμάχητη στολή του τένις και δίνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι ενός πλούσιου φίλου του. Ερωτεύεται την μέλλουσα (πληθωρική) νύφη και ο δρόμος της εξαπάτησης έχει μόλις αρχίσει. Ο Jonathan Rhys Meyers αδίστακτος σαν τον έρωτα τον ίδιο.

6. Dylan Thomas, The Edge Of Love (2008) played by Matthew Rhys
  Αν οι συντελεστές της ταινίας είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν την άδεια απ'τον Dylan Thomas για την δημιουργία της, είναι σίγουρο πως θα συμφωνούσε αμέσως η ζωή του να διαγράφεται δια μέσου των αγαπημένων του γυναικών. Όπως λένε ότι έκανε και ο Johhny Cash για την June Carter. Ένας αληθινός gentleman δεν θα δίσταζε να ανταμείψει την αφοσίωση των πλασμάτων που τον περιέβαλαν, ακόμα και μετά θάνατον. Ο Ουαλός ποιητής έγραψε και μέσα απ'τα σενάριά του για το ραδιόφωνο ή τον κινηματογράφο με την εμβληματική, βαθειά και διαπεραστική φωνή του.

5. Dorian Gray, Dorian Gray (2009) played by Ben Barnes
  <<Θα έκανα τα πάντα για τη νεότητά μου...>>. Ακόμα και ο ίδιος ο Oscar Wilde αρνείται να πάρει μαθήματα απ'το βιβλίο που ο ίδιος έγραψε. Ατρόμητος και αμετανόητος, τα καλύτερα χαρακτηριστικά για να μην απογοητεύσεις το διψασμένο κοινό σου που περιμένει εκστασιακά για την επόμενη "στιλάτη" αμαρτία του αγαπημένου Dorian, ακόμα και πουλώντας την ψυχή του στο διάολο για μια στιγμή.

4. Gavin Cavanagh, The Boat That Rocked (2009) played by Rhys Ifans
  Σε μια κοινωνία της Αγγλίας του '60 όπου το rock'n'roll θεωρείται βρόμικο και βλάσφημο, μερικοί ατίθασοι djs αποφασίζουν να "μολύνουν" το ραδιόφωνο με το "παράνομο" γούστο τους, παίρνοντας τις θάλασσες του βρετανικού Βορρά με το πλοίο τους. Οι χαριτωμένοι πειρατές κάνουν πλήθος από κορίτσια να τους ακούν φανατικά, ακόμα και να τους επισκέπτονται με μικρές βάρκες. "Βασιλιάς του πλοίου" δικαιολογημένα αυτοανακηρύσσεται ο θρασύς γυναικάς, Gavin, ενσαρκωμένος απ'τον "Captain Sexy" Rhys Ifans. <<Open your knees and feel the breeze, because Gavin's back to stay!>>.

3. Francois Dillinger, Youth In Revolt (2009) played by Michael Cera
 Ο Nick Twisp είναι ένας τυπικός προβληματισμένος δεκαεξάχρονος που ζει σε μια τυπικά διαλυμένη οικογένεια. Η μόνη του διαφυγή είναι ο Ινδός φίλος του, οι δίσκοι του και ο έρωτάς του για την όμορφη Sheeni. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι ο τρόπος που χειρίζεται κανείς την κατάστασή του. Στην περίπτωση του Nick αυτό θα γίνει με έναν μη τυπικό τρόπο. Δημιουργεί έναν ιδιοφυή κατεργάρη για alter ego, τον Francois Dillinger που έχει ένα ιδιαίτερο γούστο στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Να μένουν αξέχαστα σαν τον τρόπο που καπνίζει.

2. David Goldman, An Education (2009) played by Peter Sarsgaard
  Αρχές του '60 στο προάστιο του Λονδίνου, Twickenham, η ζωή της Jenny Mellor μιας δεκαεξάχρονης μαθήτριας διαφαίνεται υποσχόμενη καθώς έχει πολλές εντυπωσιακές δεξιότητες, πέραν των επιδόσεών της στα υποχρεωτικά μαθήματα, όπως τα Λατινικά και το τσέλο. Ο πατέρας της υπερήφανος βλέπει το μέλλον της στα θρανία του Oxford. Η μικρή φιλότεχνη όμως ξαφνικά δείχνει ενδιαφέρον σε μια αλλιώτικη παιδεία αυτή του έρωτα και της περιπετειώδους περιπλάνησης. "Δάσκαλός" της ο David Goldman ένας στιλάτος τριαντάρης που με το "φονικό" του ντύσιμο και την ακλόνητη σιγουριά του την παρασέρνει σε μια κούρσα γλυκών αλλά επικίνδυνων εκπλήξεων. Peter Sarsgaard, dressed to kill.

1. Pinkie, Brighton Rock (2010) played by Sam Riley
  Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Graham Greene, μιλάει για ένα νέο, επίδοξο αρχιμαφιόζο και την αδίστακτη πορεία του προς σ'αυτήν την αμφισβητούμενη καταξίωση. Ραδιούργος και ευέλικτος κάθε φορά που τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα θέλει, παντρεύεται μια χαμηλών τόνων σερβιτόρα η οποία ανακάλυψε το φονικό του, κρατώντας της έτσι το στόμα κλειστό. Σκοτεινός, γοητευτικός, πάντα έχει τον τρόπο να σε κερδίζει ακόμα και όταν βγαίνει εκτός εαυτού φωνάζοντας: <<Stop being so soft>> και <<I hate you>>. Τα μαλλιά του στέκονται άψογα ακόμα και όταν χτυπάει με την γνωστή "πέτρα από το Brighton" το θύμα του. Άψογα!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου